Valitse sivu

”Visuaalinen viestintä” on loppuun kulunut fraasi, joka on kuultu niin monta kertaa, että o-m-g, tell me something NEW!

Visuaalinen viestintä upotetaan usein  BRÄNDI käsitteen alle, mutta annettaanpas arvoa vanhalle kunnon visuaaliselle viestinnälle ja  hyväksytään se tosiasia, että jos olet yrittäjä – sinun on ajateltava visuaalista viestintääsi tai ainakin ymmärrettävä mistä siinä on kyse.

”Nyt ollaan vähän
kuin pikatreffeillä.”

Kokemukseni mukaan, voisin jakaa kipeimmin visuaalista uudistusta kaipaavat yritykset 2 ryhmään:

  1. Olet yrittäjä, mutta kukaan ei tunnu löytävän sinua, tarjouspyyntöjä ei tipu siitä huolimatta, että olet alasi ammattilainen ja kaikki sun kaverit seuraa instassa.

 

2. Yrityksesi on elänyt, kokeillut, löytänyt, kasvanut. Paljon on tapahtunut, mutta kun avaat nettisivusi ja/tai somesi, se mitä olet NYT ei välity.

 

Tiedäthän sen tunteen kun etsit palveluntarjoajaa, selailet eri vaihtoehtoja netissä ja eksyt sivustolle, joka ei jotenkin ”puhuttele sinua”?
Mitä jos tämä ei-puhutteleva yrittäjä onkin juuri se tyyppi ja tekijä, jotka etsit. Se täydellinen kampaaja, autokorjaamo tai pianonopettaja.

Onnistunut visuaalinen viestintä kutsuu oikeita asiakkaita.

Joka tapauksessa, armoa ei anneta. 10 sekunnissa olet jo sulkenut kyseisen verkkosivuosoitteen, unohtanut sen ja siirryt seuraavaan.

Nyt ollaan vähän kuin pikatreffeillä. Jotta osaat antaa oikean ensivaikutelman, suunnittele etukäteen mitä aiot sanoa. Minkälaisen mielikuvan haluat jättää itsestäsi?

Väittäisin että yli 10 vuotta sitten yritysviestintä oli paljon helpompaa. Nykyään homma on vähän kuin somessa. Ihan vaan hyvällä kuvalla ei vielä voiteta, on oltava tarina, on välitettävä tunne, on annettava ensivaikutelma. On oltava aito.

Mitä haluat kertoa?

Paras tapa lähteä liikkeelle visuaalisessa viestinnässä on ensin rustata ylös tarkkaan ne asiat, mitä haluat viestiä.

”Hei, minä olen Helena ja haluan viestiä maanläheistä otettani ammatissa, jonka osaan hyvin. Olen koulutettu ja luova ihminen, joka laadukkaan työn lisäksi haluaa kohdata asiakkaansa yksilöllisesti.

Annan kuvallisen portfolion puhua itsestään, jonne olen valikoinut ne projektit, joissa osaamiseni on päässyt esille.”

Suurin haaste on saada ylös rustatut asiat välittymään visuaalisesti.
Mutta se on koko visuaalisen viestinnän ydin. 

BE DIFFERENT  BE YOURSELF

Sloganin keksiminen (vaikka ei käyttäisi sellaista) on hyvä apu oman viestinnän selkeyttämiseen. Keksi sellainen slogan, että voisit painaa sen lippikseen ja käyttää lippistä ilman minkäänlaista häpeää. Tämä voi olla yllättävän jännittävä prosessi, mutta merkittävä askel oman viestinnän ymmärtämisessä.

Kun slogan loistaa otsaan liimattuna ja olet onnistunut kiteyttämään kaiken oleellisen kahteen lauseeseen, on aika miettiä KUINKA viestittää asiasi?

Visuaalisen viestinnän kirkastaminen on projekti, joka vaatii ajan ja rahan investointia. Mutta kun sen tekee kerran hyvin, se maksaa itsensä takaisin (Takaan sen. Et kadu.)

Parasta onnistuneessa viestinnässä on se, että juuri sinun kohderyhmäsi tavoittaa sinut. He, joiden takia olet ylipäätään aloittanut toimintasi. Olet aloittanut sen koska olet jossain hyvä ja koska tiedät että on olemassa ihmisiä, joille voit jakaa lahjaasi.